Menu

Vaskbare plastglas klar til Grøn 2019

Når gæsterne på Grøn, Danmarks største koncertturné, løber af stablen fra den 18. juli - 28. juli 2019, kommer alle til at prøve det nye tiltag med vaskbare genbrugsplastglas.

Det er nu blevet Grøn Koncerts tur til at bruge den 13,4 meter lange opvaskemaskine, der har været på Northside, Tinderbox og senest Roskilde Festival.

Indsatsen er allerede nu en stor succes, og opvaskemaskinen har vasket over 1,8 mio. plastikglas siden opstarten på Northside.

Tuborg har taget opvasken for flere end 1,8 millioner plastikglas under de tre første festivaler i vores opvaske- og tørremaskine. Det er 1,8 millioner plastikglas, som ellers var havnet i naturen, og alene derfor anser vi hele initiativet som en stor succes,” siger Christian Sveigaard, marketing- og sponsorchef for Tuborg.

Tuborgs nye, mobile opvaskemaskine er 13,4 meter lang, og kan håndtere over 9.000 genbrugsplastglas i timen, eller flere end 200.000 genbrugsglas i døgnet.

Gennembruddet for den nye løsning har været, at de fire store festivaler, NorthSide, Tinderbox, Roskilde Festival og Grøn alle har indført vaskbare glas, som bruges igen og igen på tværs af sommerens store begivenheder. Derudover har det været nødvendigt at etablere nye former for samarbejde og partnerskaber med andre virksomheder og NGOer som Plastic Change, der har rådgivet Tuborg under udviklingen af ideen.

Udover KIFA plast i Herning, der har skabt glassene og genbruger de glas, der går i stykker i løbet af sommeren, har Hotri Storkøkken i Skovlunde bygget den mobile opvaske- og tørremaskine, og i forbindelse med Grøn er der indgået et nyt samarbejde med Dansk Mobilkøkken nær Vejle, der i forvejen vasker Grøns ølkander. Opvaskemaskinen kommer derfor ikke til at køre rundt mellem koncerterne, da den mest effektive og miljøvenlige løsning er at placere den hos Dansk Mobilkøkken.

Vi har mødt stor forståelse for projektet alle vegne. Bæredygtige løsninger kræver partnerskab og samarbejde, og vi er glade og stolte over, at alle partnerne har villet være med til at tænke nyt og bidrage til at reducere plastikaffald. Det falder fint i tråd med vores bæredygtighedsprogram Together Towards ZERO, og vi har helt sikkert også fået blod på tanden. Det er ikke det sidste gang, at Tuborg tager opvasken,” siger Christian Sveigaard.

På Grøn glæder man sig til at skænke kolde fadøl i nyvaskede genbrugsglas og håber på, at initiativet blandt andet vil bidrage til en renere plads og en bedre drikkeoplevelse for festivalgæsterne.

På Grøn har vi de seneste år eksperimenteret med løsninger for at skabe en renere plads og en bedre oplevelse for vores gæster. Vi glæder os derfor over at tage del i samarbejdet, så vi i fællesskab med publikum kan mindske plastikaffaldet på Grøn,” siger Theis Petersen, direktør i Muskelsvindfondens indsamlingsafdeling.  

 

Fakta om Muskelsvindsfonden

I 1982 forærede Tuborg en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af forlystelsesparkens 400 års fødselsdag. Året efter blev ”gaven”, nu under navnet Grøn Koncert, sendt på landevejen med et andet formål end bare at være en koncert: Fra da af handlede Grøn Koncert om Mennesker med Muskelsvind, og overskuddet går til Muskelsvindfonden, som også i praksis håndterer koncerterne. Det nye, helt ukendte koncept med gratis koncerter, mange frivillige og det velgørende formål blev fra starten en stor succes. Siden dengang har Grøn Koncert givet hundredetusindvis af mennesker store oplevelser, musikalske såvel som sociale, og vi er vokset i anseelse. Ikke mindst på grund af de mange frivillige der igennem tiden har lagt muskler til de der ikke selv har nok, og som mere end noget andet har givet os en identitet. I dag er Grøn Koncert en elsket tradition i Danmark, både hos musikere, publikum og dem det hele drejer sig om: Mennesker med handicap.

Fakta om Carlsberg Danmarks seneste bæredygtighedstiltag

Together Towards ZERO har som ambition, at Carlsberg Group i 2030 har NUL CO2 udledning og NUL vandspild på bryggerierne samt NUL uansvarligt drikkeadfærd og NUL arbejdsudlykker. Som en del af bæredygtighedsprogrammet har Carlsberg indført:

- Snap Pack, der reducerer plastikforbruget omkring en traditionel 6-pack med op til 76%
- Genbrugsfilm omkring større multipakker for at reducere brugen af ny plast og dermed CO2 fodaftrykket
- Tuborgs genbrugskrus, der fjerner 2 mio. engangskrus, som ellers endte som affald
- Pant, indsamling og genanvendelse af DraughtMaster fadølsfustager til nye møbler mv.
- Madspildsreduktion sammen med Start-up virksomheden Too Good To Go

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]