Hotel Ottilia i Carlsberg Byen fejrer høstfest med lanceringen af et helt nyt øl ikon, Jacobsen Otilia Lager, brygget af Husbryggeriet Jacobsen med humle dyrket af Laboratoriet.
Torsdag den 24. oktober kl. 17.00 på Bryggernes plads i Carlsberg byen, uden for Hotel Ottilia – lanceres et nyt øl ikon, Jacobsen Otilia Lager, et samarbejde mellem Carlsberg og Brøchner Hotels, hvor man sammen har brygget øl omkring et stykke dansk historie.
”Med samarbejdet omkring Ottilia Lager, skaber vi en fælles oplevelse omkring et stykke markant historie i Danmark. For Brøchner Hotels handler det altid om de ekstraordinære oplevelser, så lige netop det at kunne tage historien omkring Ottilia, Carl Jacobsens kone, og Carlsbergs stærke industri historie i Carlsberg byen, som har berørt mange danskere – og levendegørende den igennem en øl – er stærkt. Samtidig, at kunne fejre lanceringen sammen med københavnerne, er lige præcis hvordan vi ønsker som hotel at være ligeså attraktive for lokale som internationalt rejsende,” siger Maja Whitta Andersen, Head of marketing & communications hos Brøchner Hotels.
Det er første gang, at Husbyggeriet Jacobsen brygger øl med den nye Ottilia-humlen, der er dyrket af Laboratoriet. Carlsbergs erfaring med dansk humle går tilbage til 1950’erne, hvor den store biolog Øjvind Winge arbejdede ved Carlsberg Laboratorium. Det er hans forskning med dansk humledyrkning, som forskerne ved laboratoriet har brugt til den nye øl, der kun serveres på Hotel Ottilia.
”Ottilia-humlen er en forædlet aroma-humle med en frugt- og blomsteragtig aromaprofil samt en balanceret bitterhed dyrket herude ved laboratoriet. Denne humle giver det sidste aftryk til Ottilia-øllen,” siger Laboratoriets forædlingschef Pai Rosager Pedas om den nye Ottilia-humle.
Øllet vil blive kørt fra Husbryggeriet Jacobsen i tønder på en af Carlsbergs ikoniske hestevogne til Bryggernes Plads, hvor nabolaget gratis kan smage resultatet af årets humlehøst, når Jacobsen Ottilia Lager skænkes for første gang til de mennesker, som møder op på Bryggernes Plads.
”Vi har brygget Jacobsen Ottilia Lager sammen med forskerne på Carlsberg Laboratorium, der har groet udviklet og dyrket Ottilia-humlen. Øllet indledes med en let duft af citrus fra tørhumlingen med Citra. Endvidere findes noter af frisk hav skabt af Carlsbergs originale gær. Farven er mørk gylden fra brugen af wiener- og karamelmalt. Smagen afsluttes af en god bitterhed fra brugen af Perle humle og lidt af den Ottilia-humle, der er dyrket i Carlsberg Byen,” siger Morten Ibsen, brygmester på Husbryggeriet Jacobsen.