Menu

Jacobsen brygger fire skræddersyede øl til Home of Carlsberg

Husbryggeriet Jacobsen har udviklet og brygget fire skræddersyede øl til Home of Carlsberg og Madklubben, der er nøje udviklet og afstemt med maden for at give gæsterne en unik Carlsberg-oplevelse.

Direkte fra øltankene i kælderetagen lige under den nyåbnede kulturattraktion, Home of Carlsberg, forsyner Husbryggeriet Jacobsen den nye restaurant på Carlsbergs gamle bryggerigrund med fire friskbryggede, eksperimentelle øl.

” Vi er utroligt glade for at kunne åbne Home of Carlsberg med fire eksklusive øl, der er brygget af Husbryggeriet Jacobsen specielt til Home of Carlsberg – og som kun kan købes her på Valby Bakke. Allerede tilbage i 1847 blev der eksperimenteret med øl og forskellige smage af Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen. Det er præcis den præmis, vi stadig efterlever – en nysgerrighed på ølbrygning og unikke oplevelser,” fortæller Tine Kastrup-Misir, direktør i Home of Carlsberg.

Fadølshanerne i Madklubbens bar er direkte forbundet med bryggeriets øltanke i kælderetagen, så der vil altid være en gennemstrøm af friskbrygget og -tappet øl direkte fra tankene til hanerne.

“Øllet bliver udviklet her i bryggeriet, og det giver os mulighed for at udforske og eksperimentere med forskellige råmaterialer for at skubbe til grænserne for, hvordan øl bliver brygget og smager og give gæsterne i Madklubben Home of Carlsberg en unik smagsoplevelse, der passer perfekt til maden på tallerkenen,” siger Chris Thurgeson, brygmester i Husbryggeriet Jacobsen.

To af de fire øl, House Pale Lager og House Dark Lager, vil være faste husbryg og er derfor altid at finde på hanerne, mens de to andre versioner løbende vil blive udskiftet med nye, eksperimentelle øl. I første omgang vil de to øl være Mandarin Lime Wheat Sour og American Pale Ale.

Øl-laboratorium

At øllet netop er brygget specifikt til Madklubben og har en direkte forbindelse til restaurantens haner kommer til at spille en central rolle, når man skal brygge øl til gæsterne.

”Hos Jacobsen forsøger vi hele tiden at udfordre grænserne for, hvad en øl kan indeholde og smage af – og samtidig have bred appel. Med Home of Carlsberg og Madklubben har vi en helt unik mulighed for at eksperimentere med øl af en helt særlig kvalitet, som vi kan tilbyde gæsterne frisktappet og i perfekt parring med maden. Det fås nærmest ikke friskere,” siger Chris Thurgeson, og fortsætter:

”På baggrund af den dialog, som vi har med Madklubben og gæsterne, kommer der løbende til at blive udviklet og brygget nye øl, så der hele tiden er noget nyt og unikt at tilbyde gæsterne.”

Madklubben Home of Carlsberg er deres største restaurant til dato og her glæder man sig over at kunne tilbyde noget så unikt.

“Samarbejdet skaber nogle unikke rammer for en ultimativ helhedsoplevelse, hvor vi kan invitere lokale, turister og forbipasserende ind til friskbrygget, unikke eksperimentelle øl og mad, der vækker alle sanserne,” siger Anders Aagaard, stifter og ejer af Madklubben.

Carlsberg åbnede området omkring det oprindelige bryggeri på Valby Bakke i 1982 under navnet Visit Carlsberg. De sidste 5 år er hele området og de gamle fredet bygninger nænsomt blevet restaureret, og åbnede for offentligheden d. 1. december 2023 som en ny kulturattraktion.

Fakta – Fire nye øl til Home of Carlsberg og Madklubben

  1. House Pale Lager
    En tysk-inspireret lys lagerøl brygget med en blanding af pilsner- og münchnermalt, der giver en elegant maltkarakter med en urteagtig aroma og en ren, tør finish. Den er på 5,8 % og passer godt til fisk og skaldyr.
  2. House Dark Lager
    Et moderne bud på Carlsbergs grundlæggers klassiske og historiske Dark Lager-opskrift fra 1800-tallet, men med et nutidigt udtryk. Denne mørke lager i Bayer-stil har søde malt-noter og et hint af frugt i aromaen. Den er på 5,5% og passer godt til stegt, braiseret, røget eller grillet kød samt ristede eller forkullede grøntsager eller anden krydret mad.
  3. Mandarin Lime Wheat Sour
    En frisk, forfriskende lys sour øl med en stærk smag og aroma af citrus fra mandarin og lime. Den er brygget på 100% hvede, som giver en fyldigere og glattere mundfølelse. Den er på 4,5% og passer godt til fisk eller skalddyr samt lettere salater og stegt mad.
  4. American Pale Ale
    En amerikansk inspireret pale ale med en lys kobberfarve og medium til høj bitterhed afbalanceret med karamelnoter. Den er brygget med humle fra Australien, New Zealand og USA. Den er på 5,0 % og passer godt til friturestegt kylling, krydrede asiatiske eller mexicanske retter.

Foto: Daniel Rasmussen