Menu

Dipylon Hus i Carlsberg Byen skal rumme ny, stor bar og restaurant

Parterne bag Carlsberg Byens største udbud af food & beverage (F&B) mødtes onsdag eftermiddag på toppen af Dipylon Hus for at underskrive en aftale, der skal sikre en unik øl og madoplevelse i enestående rammer.

Dipylon Hus, som ligger i hjertet af bryggerigrundens kulturarv ved Elefant-porten og Dipylon-porten, er en af de mange fredede og bevaringsværdige bygninger i Carlsberg Byen. Arkitema Architects har indrettet bygningen som moderne kontorhus med åbne etager, og stueetagen vil fremover rumme restaurant, bar og cafe på over 600 m2, hvor øl og mad kommer i fokus.

Det er Carsten Paludan, der sammen med forretningspartneren Hans Henrik Agger, har stået for udviklingen. Carsten Paludan er kendt for ledelsen af The Old English Pub, Streckers Cocktail og Vesterbro Bryghus mm. Hans Henrik Agger er kendt som iværksætter og medstifter af bl.a. De Grønne Bude.

Målet er at skabe plads til omkring 250 spise og drikkegæster indendørs, men derudover er planen at etablere udendørsservering til familier med børn, erhvervsdrivende, turister og andre gæster. Mikkel Maarbjerg fra Kirk & Maarbjerg, der har flere Michelin-stjerner i bagagen, står for udviklingen af det gastronomiske afsæt.

Det er en drøm at få lov at udvikle et øl og mad koncept i hjertet af Carlsberg Byen ved Elefant-porten i Carlsbergs gamle maltsilo sammen med en af de mest innovative kokke, vi har herhjemme. Dipylon Hus er et eksempel på, hvordan man kan bevare historien, men give bygningerne nyt liv sammen med Carlsberg og verdens måske bedste øl,” siger Carsten Paludan.

Planen er at kalde den nye restaurant, bar og cafe for Carls Øl & Spisehus.

Vores ide med Carls Øl & Spisehus er at skabe et tempel for Carlsbergs øl - vi vil have verdens største sortiment af Carlsbergs produkter i haner og på flasker. Vi tager afsæt i bryggeriets unikke historie og laver en moderne fortolkning - vi føler os vildt privilegerede i at kunne åbne Carls Øl & Spisehus, der hvor det hele startede,” tilføjer Hans Henrik Agger.

Hos Carlsberg Danmark er man begejstret for at være en del af det nye spisehus. Carlsberg vil etablere 20 fadølshaner, der vil servere øl fra hele Carlsberg porteføljen, krydret med Tuborg, Kronenbourg, Brooklyn og Jacobsen øl.

Det er et utroligt interessant F&B koncept, der har taget meget lang tid at skabe. Vi står på ryggen af en arv, som vi har mulighed for at videreføre i de rammer, hvor de gamle bryggeriarbejdere levede og åndede fra 1847 og frem til årtusindeskiftet. Det giver en fantastisk energi at skabe nye oplevelser, der bringer folk sammen, i netop disse rammer Baren bliver helt unik med 20 haner og plads til alle vores venner. Vi kalder barkonceptet for Carlsberg & Friends,” siger Jakob Gjandrup Møller, salgschef, Carlsberg Danmark.

I Carlsberg Byen ser man frem til realiseringen af planerne for Carls Øl & Spisehus.

Vi er meget begejstrede for den måde, Arkitema har forvandlet bygningen på, og det betyder ekstra meget, at Carlsberg har været meget involveret i udviklingen af det nye F&B koncept i stueetagen, som vi glæder os til at se ført ud i livet. Dipylon Hus har allerede sjæl og historie, men med fælles indsats har vi lavet et F&B koncept, der kommer til at skabe den helt specielle stemning, som vi stræber efter her i Carlsberg Byen,” siger Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen om projektet.

Dipylon Hus har front mod den livlige hovedgade Ny Carlsberg Vej, der løber hele vejen gennem det nye bykvarter og krydser under den historiske Dipylon Port. Langs bygningens bagside finder man det smukke byrum, Bag Elefanterne.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst: