Menu

Carlsberg vinder prisen for verdens mest vandeffektive bryggeri

Vandgenindvindingsanlægget på Bryggeri i Fredericia viser, at det er muligt at reducere mængden af vand, der skal til for at producere vores øl. I går vandt anlægget den prestigefyldte Global Water Awards som Årets industriprojekt.

Ved at genanvende 90 % af alt procesvand fra produktionen har genbrugsanlægget bevist, at det er muligt at reducere bryggeriets vandforbrug til øl- og sodavandsproduktion til blot 1,4 liter pr. produceret liter. I sammenhæng var det globale gennemsnitlige vandforbrug for Carlsberg-gruppen 2,7 liter pr. produceret liter i 2021. Anlægget reducerer også bryggeriets energiforbrug med 10% takket være biogasproduktion og recirkulering af varmt vand.

Peter Haahr Nielsen, administrerende direktør i Carlsberg Danmark, siger:

”Vi er stolte af at være på forkant med bæredygtighedsdagsordenen i Danmark, og vi sætter pris på anerkendelsen af ​​vores præstation med at halvere vandforbruget på Fredericia bryggeri og stort set eliminere vandspild. Det er resultatet af et stærkt samarbejde gennem DRIP-partnerskabet bestående af projektleder og rådgiver Niras, Danmarks Tekniske Universitet og teknologiudbydere som Grundfos og Pantarein, men også de danske veterinær-, miljø- og fødevaremyndigheder.”

Erfaringerne fra Vandgenbrugsanlægget vil blive brugt på Carlsberg gruppens øvrige bryggerier til at eliminere vandspild globalt inden 2030.

Fra Carlsberg var Andreas Kirketerp, Lars Christensen og Kenneth Kjeldsen fra Utility teamet i Madrid for at modtage prisen.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]