Menu

Carlsbergfondene bevilger 95 mio. kr. til at accelerere indsatsen mod COVID-19

Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Tuborgfondet uddeler ekstraordinære bevillinger for 95 mio. kr., der kan mobilisere og støtte forskere, kunstmuseer og civilsamfund i den videnskabelige, økonomiske og menneskelige indsats i en tid, hvor samfundet er udfordret af COVID-19-pandemien.

De tre uddelende fonde i Carlsbergfamilien vil med hver deres konkrete bidrag forsøge at afbøde udfordringerne forbundet med den globale COVID-19-epidemi. Det ligger i fondenes DNA at tage ansvar, når mennesket og samfundet udsættes for alvorlige forandringer. Der uddeles i alt 95 mio. kr.

Formand for Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher, udtaler:

COVID-19 udvikler sig lige nu eksponentielt, så vi er glade for, at vi på kort tid har kunne mobilisere et samarbejde mellem en række af Danmarks og verdens fremmeste forskere for at bidrage til løsningen af de enorme udfordringer, vi står overfor. Carlsbergs grundlæggere J.C. og Carl Jacobsen samt Carlsbergfondet er historisk set trådt til, når samfundet har været i krise. Vi kan risikere, at den næste epidemi har potentiale til at udløse en endnu større sundhedskrise end COVID-19, så vi er nødt til som nation og civilisation at tænke langsigtet og øge vores vidensniveau.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]