Menu

Tuborg giver en omgang for de danske værtshuse og bodegaer

Hver fredag i februar giver Tuborg en omgang på landets værtshuse og bodegaer. Det sker for at hjælpe landets værtshuse og bodegaer, der siden den økonomiske krise sluttede, har haft det svært.

Tal fra HORESTA, hovedorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, der repræsenterer ca. 1.800 virksomheder, viser, at under krisen begyndte forbrugerne at gå på bodegaer og værtshuse igen, men da krisen ebbede ud efter 2011, skiftede forbrugerne bodegaerne og værtshusene ud med caféerne igen.

Ifølge Tuborg er der en stærk mega-trend mod det lokale og traditionelle, ligesom danskerne higer efter den specielle stemning, som kun findes på bodegaer og værtshusene. Derfor har tallene undret Tuborg i lang tid, der nu tager kampen op for at hjælpe værtshusene og bodegaerne ved at give en gratis omgang hver fredag i februar.

”Vi synes, det er synd, hvis forbrugerne dropper bodegaerne og værtshusene for at gå på café, fordi begge har deres berettigelse. Det er to vidt forskellige oplevelser at købe en Grøn Tuborg på et værtshus og drikke et koldt glas fadøl på en café. Derfor vil vi gerne hjælpe bodegaerne og værtshusene med at vende udviklingen”, siger Morten Vinther, der dagligt sidder med kontakten med værtshuse og bodegaer for Tuborg.

”Vi gik i tænkeboks sidste år, og uanset hvad vi kom på, så er det altid J-dag, når Tuborg Julebryg kommer, som vores kunder og forbrugere tænker på, som et tilløbsstykke til at gå på bodega eller værtshus. Derfor fandt vi på at lave noget, der minder om J-dagen, og giver altså en omgang i hele Danmark, hver fredag i februar”, siger Morten Vinther.

Hos HORESTA kan man godt genkende udfordringen for bodegaerne og værtshusene.

”De seneste tal for danskernes restaurantbesøg viser, at værtshusene desværre har fået færre gæster de seneste år. Alene i perioden efter 2011 faldt besøgstallet på værtshusene med 18 procent. Det er sket i en periode, hvor det ellers går fremad for restauranterhvervet. Cafeer og restauranter har således flere gæster end nogensinde før”, siger Jonas Kjær, der er cheføkonom hos HORESTA.

Første omgang serveres på fredag den 5. februar, hvor ansatte klædt ud som kuske, ringer med klokken på 111 værtshuse landet over. De efterfølgende tre fredage i februar, ringer værtshusejerne selv med klokken, men det er stadig Tuborg, der giver en omgang.

Det vil være forskellige Tuborg-varianter, der serveres. Første fredag i februar serveres en Grøn Tuborg, fredag den 12/2 giver Tuborg en omgang Tuborg Classic, fredag den 19/2 serveres den nye, økologiske og ufiltrerede øl, Tuborg RÅ, og fredag den 26/2. rundes måneden af med Tuborg Guld.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]