Menu

Tuborg fejrer Copenhagen Pride med regnbuefarvet dåse og fondsbevillinger

Tuborgfondet overrækker ekstraordinært fire bevillinger til foreninger, der engagerer unge i arbejdet med LGBTQIA-rettigheder og i at danne fællesskaber på tværs af køn og seksualitet. Det sker den 4. august lige inden Copenhagen Pride Week 2017 begynder. En specieldesignet Grøn Tuborg dåse ser også dagens lys.

I anledning af Copenhagen Pride Week 2017, der i år afholdes fra den 15.-20. august, har Tuborgfondet ekstraordinært bevilliget støtte til fire LGBTQIA-organisationer, der arbejder frivilligt med unge. De modtager støtten fordi Tuborgfondet støtter åbne og mangfoldige fællesskaber som engagerer unge - og det er historien om de fire bevillinger i anledning af Pride et perfekt eksempel på.

Bevillingerne bliver overrakt fredag den 4. august til en fredagsbar hos VisitCarlsberg i Carlsberg Byen.

”Tuborgfondet støtter især projekter, der udvikler fællesskaber og fokuserer på at styrke unges deltagelse og engagement i samfundet. De fire LGBTQIA-organisationer, som modtager bevillingerne den 4. august, er drevet af frivillige ildsjæle, der i særlig grad tænker nyt og fokuserer på at forbedre vilkårene for unge i Danmark, hvis seksualitet eller køn bryder normen,” siger Anne-Marie Skov, Direktør i Tuborgfondet.

Bevillingerne falder samtidig med, at Tuborg lancerer 30.000 specialdesignet dåser i regnbuefarver, der sælges eksklusivt til 48 udvalgte 7-eleven butikker og enkelte andre udgangssteder i København, der selv har bedt om at få dåsen på hylderne.

De 30.000 Pride-dåser er en hyldest til LGBTQIA-miljøet, og kan købes allerede fra 1. juli.

”Tuborg er Danmarks største øl med en samlet andel med ca. 38 pct. Af det samlede danske marked, og vi har en ambition om at fastholde Tuborg som hele Danmarks øl. Derfor har vi lavet en limited edition version af 50 cl. Grøn Tuborg i alle regnbuens farver for at hylde LGBTQIA-miljøet,” siger Tuborg Sr. Marketing manager Christian Sveigaard.

”Vi håber, at Pride-dåsen vil blive et samleobjekt, men den er selvfølgelig lavet for at blive åbnet og drukket i løbet af lørdagen den 19. august, når den store parade begynder fra Frederiksberg,” siger Christian Sveigaard.

VisitCarlsbergs fredagsbar den 4. august begynder kl. 16. Alle er velkomne til overrækkelsen. De fire organisationer er:

  • Sabaah, som betyder ’ny dag’ eller ’ny begyndelse’, og er en forening, som arbejder for at forbedre vilkårene for LGBT+ personer (bl.a. homo- og biseksuelle og transkønnede) med minoritetsetnisk baggrund.
  • LGBT Asylum, der arbejder for LGBTQI+-personers rettigheder i det danske asylsystem og tilbyder asylansøgerne og flygtninge støtte, rådgivning og fællesskab.
  • LBGT Ungdom, der arbejder for en politisk, social, kulturel og arbejdsmarkedsmæssig ligestilling på alle niveauer i samfundet for personer, hvis seksualitet og/eller køn bryder med normen.
  • Aks International Minorities Festival, som viser film ledsaget af diskussioner og debatter, arrangerer pædagogiske workshops, kunstudstillinger og scenekunst, der fremmer bevidsthed og dialog om problemer, der påvirker mindretal og marginaliserede grupper.

#Pride2017 #YouAreIncluded #LoveIsLove #Tuborg

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]

De 30.000 Pride-dåser er en hyldest til LGBTQIA-miljøet, og kan købes allerede fra 1. juli.