Menu

Lyserød Nordic Jam bryg taler både dansk, svensk og norsk

Årets festivaløl til Copenhagen Cooking and Food Festival er lyserød og brygget af E.C. Dahl i Trondheim, Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm og Husbryggeriet Jacobsen i Valby

I disse dage dufter Carlsberg Byen af dansk maltbyg, svenske tyttebær og norsk Framhvede. De store kobbertanke hos Husbryggeriet Jacobsen er nemlig fyldt med den nye nordiske øl, Nordic Jam, der er et fælles nordisk bryg, som de tre brygmestre har brygget til Copenhagen Cooking and Food Festival, der løber af stablen fra den 18.-27. august.

 

Nordic Jam er 100 procent økologisk og udviklet i et samarbejde mellem brygmestrene fra E.C. Dahl Bryggeri i Trondheim i Norge, Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm i Sverige og Husbryggeriet Jacobsen i Danmark. Hvert land har tilføjet mindst én ingrediens i øllen.

 

Og så er den lyserød.

 

”Der er naturligvis mere end én ingrediens fra Danmark, fordi vi brygger her hos Jacobsen. Vandet er dansk, selvfølgelig, og den særlige ingrediens, som jeg har valgt er maltbyg fra Højer, fordi jorderne her egner sig særlig godt til økologisk dyrkning af byg. Maltbyggen er dyrket af landmand Peter Mattesen” siger Morten Ibsen, Brygmester hos Husbryggeriet Jacobsen i Danmark.

 

”Jeg er meget glad for at bidrage med en hvedesort, som blev dyrket i gamle dage. Udbyttet bliver mere komplekst” siger Wolfgang Lindell, Brygmester for E.C. Dahls i Norge.

 

Den lyserøde farve kommer fra de svenske tyttebær, der også bidrager til, at øllen går godt med mad.

 

”Tyttebær giver den fantastiske lyserøde farve og derudover syrlighed og friskhed til øllen. Men det giver også en smule bid til øllen. Det er en interessant balance, der vil passe godt til mad, som er formålet med øllen. Udover bare at drikke den, er den også god til mad” siger Anders Wendler, Brygmester for Nya Carnegiebryggeriet i Sverige.

 

Med hver sine ingredienser og erfaringer har brygmestrene skabt og brygget Nordic Jam.

 

”Du får dybest set det bedste fra tre verdener og tre bryggers erfaring lagt sammen. Så jeg mener kun, at det kan blive godt” siger Wolfgang Lindell, Brygmester for E.C. Dahls i Norge.

 

Copenhagen Cooking & Food Festival lancerer den lyserøde Nordic Jam fredag den 11. august kl. 15 hos Husbryggeriet Jacobsen i Carlsberg Byen i København.

 

Copenhagen Cooking & Food Festival er en årligt tilbagevendende madfestival, der hylder den københavnske gastro-scene og Danmark som madland. Festivalen er for alle, der elsker mad, og byder på mere end 100 unikke events og arrangementer i løbet af ti dage i august. Årets tema, ’Breaking the New’ betyder, at festivalen byder på unikke og anderledes madoplevelser og de nyeste tendenser inden for mad.

 

Omkring 80.000 madinteresserede gæster deltager hvert år, hvor de fejrer det nordiske køkken, sæsonens råvarer og den gode spiseoplevelse.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]
Tyttebær

Den lyserøde farve kommer fra de svenske tyttebær, der også bidrager til, at øllen går godt med mad

Nordic Jam

Nordic Jam kan købes i udvalgte Coop butikker i dagene omkring Copenhagen Cooking and Food Festival