Menu

Lad bilen stå og drik med respekt på J-dag

I år er Tuborg Julebryg gået nye veje. Temaet for årets J-dag er nemlig det enkle, at man skal drikke med respekt og lade bilen stå, når sneen er faldet. I Jomfru Ane Gade i Aalborg begynder julestemningen at sænke sig allerede fra fredag kl. 12

Fredag aften kl. 20.59 bliver Danmark ramt af snestorm, når årets Tuborg Julebryg lander på gaden til J-dag.

Klædt i de velkendte blå nissekostumer synger Tuborgs julenisser den traditionelle julebrygsang til Bjældeklang-melodien, og uddeler de første Julebryg på barer og restauranter. Hestevogne og lastbiler er udsmykket til lejligheden.

J-dag har flere år haft et bestemt tema. I år er Tuborg gået nye veje. Temaet for årets J-dag er nemlig det enkle, at man skal huske at drikke med respekt og lade bilen stå, når sneen er faldet.

”På Tuborg drikker vi med respekt. Det er vigtig for Tuborg, at vi er med til at skabe gode og sikre rammer på J-dag, når så mange mennesker kommer ud for at fejre J-dag, og derfor lå det lige til højrebenet, at årets tema skulle være, at vi skal drikke med respekt,” siger Mads Egeskov Bach, Brand Manager for Tuborg Julebryg.

I anledning af temaet er alle Tuborgs 46 lastbiler i år udstyret med en påmindelse til alle forbrugere om at lade bilen stå, når det har sneet. Budskabet bliver selvfølgelig leveret i det velkendte, tegnede Tuborg Julebrug univers, som har været en fast del af julens traditioner siden 1979. I år er der derudover 10 busser og to gå-ture.

Tuborg samarbejder endnu engang med Natteravnene, som vil være massivt til stede i nattelivet for at minde de juleglade danskere om at drikke med respekt og passe på hinanden. Budskabet vil ligeledes være at finde på selve øllen og på Tuborg Julebrygs sociale medier.

I Jomfru Ane Gade i Aalborg begynder julestemningen at sænke sig allerede fra fredag kl. 12, hvor der serveres gløgg og æbleskiver og opsættes en kæmpe scene, der hejses op over Jomfru Ane Gade. Fra klokken 20 vil scenen være bemandet med Jomfru Ane Band, som varmer op til julefesten frem til kl. 20:59, hvor sneen falder.

Flere andre steder i landet markerer man også J-dag med særlige arrangementer. I Odense er der fest på Ove Sprogøes plads, i Århus vil der være musikanter på alle nissebilerne, og i København er der julefest – ikke mindst i Vestergade og Gothersgade, hvor Drabantgarden fra Hillerød spiller op til julefest.

I alt besøger Tuborgs 250 nisser 450 barer og restauranter mellem kl. 20:59 og midnat, og der uddeles i alt 25.000 Tuborg Julebryg og 25.000 nissehuer med sig på turen.

”Tuborg Julebryg er en øl for alle voksne, der elsker julen og en god øl med en snært af lakrids. Det er en bryg med en fantastisk arv og placering i dansk kultur. En af milepælene er J-dag, og vi passer særligt godt på denne tradition, når vi deler sne-øllene ud. Det sker med kærlighed til julen og dens traditioner. Målet er, at J-dag skal være hyggelig, rar og fuld af kærlighed,” siger Mads Egeskov Bach, Brand Manager for Tuborg Julebryg.

Tuborg Julebrygs velkendte sneunivers blev første gang introduceret på et julekort i 1979. Bryggen blev lanceret to år senere i 1981.

Biografreklamen, hvor julemanden jagter en Tuborg-lastbil i hans kane, kom i 1984, men bruges stadig den dag i dag og vil bl.a. blive bragt i en ny udgave kl. 20:59 på Tuborgs Facebook.

 

FAKTA

 • 46 Lastbiler
 • 10 Busser
 • 2 gå ruter
 • 250 nisser (én overnisse på hver vogn)
 • 1 øl per mand, 2 kasser per beværtning
 • 450 beværtninger
 • 25.000 flasker
 • 25.000 nissehuer
 • ”Drik Med Respekt” logo på alle lastbiler i både november og december
 • Film på facebook fredag den 2.11. kl. 2059 som vi kalder: “Lad bilen stå når sneen er faldet”
 • Alle underskriver code of conduct ved tilmelding
 • Natteravnene har badges og bolsjer med ”Drik Med Respekt” logo

 

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]