Menu

Klimavenlig swimmingpool på Roskilde

Den har form som en Tuborg-etiket, er C02-neutral og ligger midt på festivalpladsen. Tuborgs Grønne Pool bliver et slaraffenland for Roskilde Festivals vandhunde.

Roskilde Festival og Tuborg går sammen om at lave en CO2-neutral swimmingpool, som med garanti vil overraske gæsterne på årets Roskilde Festival. For hvem forventer at finde et vaskeægte friluftsbad på Roskilde Festival?

Tuborgs Grønne Pool, der er formet som en Tuborg-etiket og er op til tre meter dyb, kommer til at ligge centralt på festivalpladsen bag tribunen ved Orange Scene. Poolen måler 25 x 17,5 meter og rummer 512.000 liter vand, der holdes frisk af et CO2-neutralt rensningssystem. 80 frivillige vagter, stewards og bademestre sørger for en fornøjelig og tryg oplevelse.

Festivalgæsterne skal yde for at nyde
Tuborgs Grønne Pool er CO2-neutral og får ikke strøm tilført ’udefra’. Festivalgæsterne skal nemlig yde for at nyde. Alle skal levere en energikvote på specialbyggede kondicykler for overhovedet at få adgang til badeområdet, hvor de så til gengæld både kan snuppe en opkvikkende dukkert og slappe af i liggestole i et lækkert lounge-område. Inden de springer ud i de opvarmede bølger, har de adgang til omklædnings- og baderum samt mulighed for at købe badetøj og håndklæde.

Den foddrevne cykelstrøm suppleres af rapsgeneratorer, biobrændselsceller og solceller, som holder vandtemperaturen på mellem 28-30 grader og driver det CO2-neutrale rensningssystem, som holder vandet friskt og appetitligt i festivalpladsen åbningsdage fra torsdag til søndag.

”Tuborgs Grønne Pool skal først og fremmest være en lækker og afslappet oplevelse. Men meningen er også, i forlængelse af Roskilde Festivals klimakampagne Green Footsteps, at præsentere vores gæster for sjove alternative og miljøvenlige energiformer i sammenhæng med. Det handler om at vise, at selv små, grønne skridt i en klimavenlig retning har en stor betydning for klimaet," siger Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde.

Et succesfuldt samarbejde
Tuborgs Grønne Pool skabes i samarbejdet mellem Roskilde Festival og blandt andet Tuborg. Carlsberg Danmarks Sponsorchef Peter Giacomello, fortæller:

"Det er med stor fornøjelse, Tuborg igen i år sammen med Roskilde Festival skaber en publikumsaktiverende event, der kan være med til at gøre oplevelse endnu bedre for de mange tusinde glade gæster. Tuborgs Grønne Pool vil ud over en behagelig dukkert også på en inspirerende måde vise at miljøbesparende tiltag kan være enkle og sjove. Med denne aktivitet gør Tuborg ikke kun noget ved musikken, men vi lever op til vores slogan om, at Tuborg gør livet lidt grønnere."

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]

Tuborg sponsorer Roskilde Festivalen