Menu

Jalm&B bager genbrød med Jacobsen

Nu kan danskerne for første gang købe et cirkulært genbrød bagt med gyldenristede hasselnødder, der kom i overskud fra Husbryggeriet Jacobsens vinterbryg 2018 og mask fra festivaløllen BRØ&ØL, som Jacobsen bryggede med overskudsbrød fra Jalm&B.

Genbrød er inspireret af det tolvte FN Verdensmål 12.3 om at halvere madspild, og Stop Spild Af Mad, Danmarks største bevægelse mod madspild, der bl.a. opfordrer til, at restprodukter fra anden fødevareproduktion indgår i opskrifter og produktudvikling.

Det er lige netop, hvad Jalm&B gør i det nye genbrød, de lancerer mandag.

Genbrød er hævet på økologisk rugsurdej og fordej i 24 timer. De øl-iblødsatte hasselnødder, der kom i overskud efter brygningen af Jacobsen Vinterbryg ’A Nutty Ale’, ristes og vendes derefter i brøddejen sammen med mask fra sommerens festivalbryg, Jacobsen BRØ&ØL, der blev brygget med overskudsbrød fra netop Jalm&B.

”Det er næsten cirkulært. Genbrød er bagt med økologisk fuldkornsspelt, men også den ristede malt fra BRØ&ØL, der var brygget med vores overskudsbrød. Vi håber, at danskerne er enige i, at resultatet er et velsmagende surdejsbrød, hvor de øl-iblødsatte og ristede hasselnødder giver noter af Jacobsens vinterbryg og fin syrlighed fra surdejen,” siger Martin Marko Hansen fra Jalm&B.

”Vi lærer af hinanden hver gang vi samarbejder, men vi synes også , det er vores pligt at vise, at kampen mod madspild ikke kun handler om at begrænse fejl og overproduktion. Dygtigt og innovativt håndværk udnytter potentialet i restprodukter og overskudsråvarer, der ellers ville ende som affald eller dyrefoder,” siger Martin Marko Hansen.

Husbryggeriet Jacobsen bryggede BRØ&ØL til Copenhagen Cooking & Food Festival i en limited edition sammen med Carlsberg Laboratorium tilbage i august. Jacobsen BRØ&ØL er en økologisk øl af typen Saison. Jacobsen Vinterbryg lanceres i en ny version hvert år i oktober, og Vinterbryg 2018 - A Nutty Ale er en traditionel overgæret engelsk mørk ale. De ristede hasselnødder giver i kombination med maltene noter af ristet malt, karamel og småkager. 

Ved at genbruge råvarer, der ellers var gået til spilde, ønsker Jalm&B og Jacobsen at stille skarpt på en hverdag fyldt med muligheder fremfor begrænsninger.

”Vi synes, det er inspirerende at arbejde sammen med andre dygtige håndværkere, der ser muligheder fremfor begrænsninger. BRØ&ØL blev skabt i tæt samarbejde mellem bagerne hos Jalm&B og forskerne på Carlsberg Laboratorium, og forskerne kæmpede specielt med at undgå, at saltindholdet i brødet smagte igennem. Det tog syv måneder fra de første tanker til BRØ&ØL var færdigbrygget, og det er da både sjovt og inspirerende, at Jalm&B kan genbruge masken fra BRØ&ØL samtidig med, at hasselnødderne fra vinterbryggen nu kan smages i det nye genbrød,” siger Morten Ibsen, Brygmester hos Jacobsen.

Genbrød bages i Jalm&B’s stenovn for opnå smag, sprød skorpe og saftig krumme, og forhandles fra mandag den 4. marts hos nemlig.com

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst: