Menu

Jacobsen serverer gratis smagsprøver på H.C. Andersen øl hos Flakhaven i Odense

Fredag eftermiddag er der gratis smagsprøver på den berømte festivaløl, som Husbryggeriet Jacobsen har brygget til H.C. Andersen festivals.

Baseret på unikt historisk materiale genskabte Husbryggeriet Jacobsen sidste år øllen, som H.C. Andersen drak i sine sidste år i anledning af H.C. Andersen festivals.

Carlsbergs arkiv fandt sidste år opskriften på netop den øl, som H.C. Andersen modtog efter en middag i efteråret 1874 hos Carlsberg grundlægger J.C. Jacobsen og dennes hustru, Laura.

”Jacobsen Export Lager 1874 er vores bidrag til det H.C. Andersen univers som festivalen er kendt for både ude og hjemme. Jacobsen Export Lager 1874 har en mørk, nøddebrun farve med en fyldig råhvid skumkrone. Duften er rig på malt, og smagen er præget af en rund fyldig maltsødme, og går virkelig godt til mad. Vi ved ikke om H.C. Andersen drak den til maden, men det er en unik mulighed for at skåle i den øl, som H. C. Andersen modtog fra den gamle brygger,” siger Brygmester Morten Ibsen fra Husbryggeriet Jacobsen.

I anledning af relanceringen af Jacobsen Export Lager 1874 byder Husbryggeriet på et gratis smagsprøver hos Bryggeriet Flakhaven i den første time efter lanceringen fredag den 18. august fra kl. 18:05 til kl. 19:05.

1805 er H.C. Andersens fødselsår.

”Vi glæder os rigtig meget til at være værter, og takker Jacobsen for at byde på et lille glas af den dejlige bryg. Jeg er sikker på, at det bliver en rigtig god begyndelse på årets H.C. Andersen Festivals,” siger Michael Sandal, ejer af Bryggeriet Flakhaven.

I år fik øllen helt nyt design, som brugere af Facebook med overvældende flertal stemte på. Designet er baseret på H.C. Andersens håndskrift til digtet Odense, der er indarbejdet i baggrunden som et centralt element af designet. Det var forskerne på H.C. Andersens Hus, del af Odense Bys Museer, der sammen med Husbryggeriet Jacobsen udviklede de fire forskellige forslag, som brugerne kunne stemme på.

Jacobsen Export Lager 1874 kan kun købes på barer og restauranter i Odense samt udvalgte steder i landet.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]
Jacobsen Export Lager 1874

Det nye design til Jacobsen Export Lager 1874, som fynboerne valgte til den eventyrlige bryg.