Menu

Jacobsen Orange 18 klar til Roskilde

Årets Jacobsen bryg er en ny version af Jacobsen Orange denne gang inspireret af den amerikanske ølscene, men økologisk med ekstra strejf af citrus og lime og med lavere alkoholprocent.

Sidste år begyndte Husbryggeriet Jacobsen at udvikle en helt speciel variant af Jacobsen, der hvert år ændrer sig i takt med den amerikanske ølscene i det nordøstlige hjørne af USA i staterne Vermont og Maine. Her har udvalgte mikrobryggerier igennem de sidste par år udviklet en ny type IPA, hvor der er mere fokus på humlearomaerne end på selve bitterheden.

Festivalsgæsterne kan forvente sig en helt ny og frisk øloplevelse, når de smager årets Roskilde bryg.

”Navnet er det samme som sidste år, og opstod fordi vi nørdede med maltsammensætningen for at fremelske den flotte orange farve, men vi kigger fremad i år, og har brygget en mere frisk version af vores Roskilde Orange, der ikke bare følger tidsånden, og hvad der er populært nu, men er nysgerrig og nyskabende, fordi vi ved, at Roskilde gæsterne godt kan lide at prøve nyt,” siger Brygmester Morten Ibsen, der har brygget øllen sammen med Carlsberggruppens innovations team.

”Vi tror, de belgiske sours bliver ved med at præge markedet de kommende år, men samtidig vil vi se meget mere til de lidt mere frugtige ales fordi især de unge efterspørger nye smagsvarianter, når de drikker øl. Det er ikke bare i USA, men også i Asien. 1664 Blanc er blevet ekstrem populær på ingen tid, men vores Jacobsen Orange 18 går skridtet fuldt ud med endnu tydelige noter af citrus og limefrugt. Den er endnu friskere, og så er den økologisk”, siger Morten Ibsen.

Sidste års udgave af Jacobsen Orange blev desværre udsolgt allerede fredag. Det er første gang, vi har udsolgt allerede fredag formiddag. I stedet fik husbryggeriet ekstra fustager af den økologiske Jacobsen Extra Pilsner, der blev serveret i stedet på festivalens sidste dag. Jacobsen Extra Pilsner blev lanceret i 2008, og var husbryggeriets første økologiske øl.

I år er Orange 18 ikke bare økologisk, men også lav på alkoholprocenten.

”Roskilde Festivalen er lig med økologi, og Jacobsen er med igen i år, fordi Roskilde er blevet et økologisk madeksperimentarium, hvor vi kan lege med malten og humlen og alkoholprocenten. Faktisk er Orange 18 lav i alkoholprocent på kun 4,5%, og det gør vi for at vise, at man kan brygge rigtig god øl uden den meget høje alkoholprocent, som specialøl er kendt for,” siger Morten Ibsen.

Jacobsen Orange 18 er desuden brygget med et udvalg af sublime aromahumler, herunder den helt nye Motueka™, der dyrkes i New Zealand og i øvrigt er hjemsted for landets første kunstnerkollektiv.