Menu

Jacobsen fejrer P-dag med husbryggeriets første påskeøl

Husbryggeriet Jacobsen lancerer sin første påskeøl, der er et frisk alternativ til de traditionelle påskebryg.

Husbryggeriets første påskeøl er en glimrende ledsager til forårets hyggelige sammenkomster. Den dufter friskt af citrus og hyldeblomst med en god eftersmag af humle. Påske Pale Ale er et forfriskende alternativ til både alkoholstærke pilsnertyper og tunge mørke påskebryg såsom husbryggeriets Forårsbryg. Jacobsen Påske Pale Ale kan købes i alle større kæder og på en lang række udskænkningssteder, men man skal være hurtig, hvis man skal smage Jacobsens nye påskevariant. Jacobsen Påske Pale Ale er allerede på lanceringsdagen udsolgt fra lager.

”Vi lavede en påskebryg, fordi vi synes, P-dag er en sjov tradition, og vi manglede en bryg til familiefrokosten, årets første picnictur i det grønne eller håndmadderne til havearbejdet. Påske Pale Ale er derfor et forfriskende alternativ til de traditionelle påskebryg, vi kender fra P-dag”, siger diplombrygger Michael Rahbek, der er er produktionsleder på Jacobsen.

”Alle Jacobsens øl er brygget til størst mulige fuldkommenhed og appellerer bredt til både kvinder og mænd, men det gælder især den nye Påske Pale Ale, der har en markeret humleprofil og god friskhed, suppleret af en gavmild tørhumling med amarillo og cascade. Amarillo anvender vi også i Golden Naked Christmas Ale, og oprindeligt anvendte vi Cascade tilbage i starten af nullerne i de berømte Semper Ardens øl, men Cascade er siden blevet en af de mest populære humletyper hos mikrobryggerne og forbrugerne. Resultatet er en kvalitetsbryg med en rund og læskende maltbalance og et godt tørt efterbid af humle, og Påske Pale Ale går specielt godt til lette retter med æg eller rogn og friteret eller pandestegt fisk, men man kan også drikkes til ostebordet.”

Husbryggeriet Jacobsen er Carlsbergs håndværksbryggeri og er beliggende i en af Gl. Carlsbergs bygninger fra 1878. Navnet, Jacobsen, refererer til Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen og hans søn Carl Jacobsen. Bryggeriet ledes af Brygmester Morten Ibsen, men den nye Påske Pale Ale er designet af Ibsens højre hånd, diplombrygger Michael Rahbek, der er er produktionsleder på Jacobsen. Bryggeriets kapacitet er 25.000 Hl øl om året, der i dag er fordelt på otte faste varianter, syv sæsonvarianter og et udvalg af såkaldte limited editions.

Husbryggeriet Jacobsen ligger i dag i en af de fløjbygninger, som udgjorde J.C. Jacobsens oprindelige Carlsberg og er derfor direkte forbundet med historien om Carlsberg. Bygninger blev etapevist opført i perioden 1847 til 1891, og alle bygningerne er fredet, og udgør samlet set et af Danmarks væsentligste industrimindesmærker.

Vejledende udsalgspris bliver 39,95 kr