Menu

J-dag fejres med måske verdens største reklameskilt

”Vi har talt ned til J-dag hele ugen på hvad der måske er verdens største reklameskilt. Hver aften, når mørket falder på, er siloen i Carlsberg Byen, hvor vores hovedkvarter holder til, blevet omdannet til verdens største reklameskilt. Hver aften har man kunne se Tuborg Julebrygs velkendte snelandskab, julemanden og kanen og Tuborgs lastbil, og fredag aften kl. 20:59 har vi en ekstra overraskelse på det gigantiske billboard”, siger Christian Sveigaard, Marketing Manager for Tuborg.

Fredag den 4. november kl. 20:59 uddeler Tuborgs nisser for 26. gang årets Tuborg Julebryg.

Udover reklameskiltet indrykker Tuborg Julebryg igen i år en annonce i en række aviser. Annoncen har hvert år et tema. I 2012 var det genvalget af Præsident Obama, og i 2013 var fodboldlegenden Allan Simonsen i fokus, men mest på grund af hans dansetrin i TV2’s aftenunderholdning Vild med dans. I 2014 var teamet Ole Bornedals DR-serie 1864 under overskriften ”I aften handler det ikke om 1864, men om 20:59”. Sidste år var James Bond midtpunkt i anledning af filmen “Spectre”, men i år har Tuborg skrevet navnene på alle de beværtninger i Danmark, der fejrer J-dagen kl. 20:59..

”I år har vi gjort endnu mere ud af J-dag end sidste år, og kommer til at bruge J-dagen til at fejre de beværtninger, der serverer Tuborg Julebryg i juleperioden. Vi vil gerne være endnu mere synlige i vores hjemmemarked, og her spiller landets værtshuse, caféer og restauranter en enorm vigtig rolle. Så denne J-dag er dedikeret til dem”, siger Christian Sveigaard, Marketing Manager for Tuborg.

 

Historien om juleøl begynder helt tilbage i 1905, hvor Carlsberg som det første bryggeri lancerede en stærk højtidsøl. Det var en påskebryg, og med påskebryggens succes fulgte flere højtidsbryg herunder en særlig kraftig julebrug i 1958 fra Carlsminde i Nyborg. Den mest kendte og bedst sælgende juleøl i Danmark i dag er Tuborg Julebryg. Danskerne holder så meget af Tuborg Julebryg, at den ligger blandt de ti bedst-sælgende øl, selvom den kun er tilgængelig to måneder om året.

Tuborg Julebryg blev første gang præsenteret for danskerne i 1981, og er blevet markeret på J-dagen siden 1990. Tuborg har i mange år haft et tæt samarbejde med Natteravnene for at sikre en sikker J-dag. Natteravnene er helt almindelige voksne, som er synlige i gadebilledet, hvor der er behov for det, og fredag aften vil de koncentrerede de sig om de områder i de større byer, hvor Tuborg Julebrygs ølbiler kommer forbi.