Menu

GæsteØllen lanceres nu for Carlsbergs DraughtMaster kunder

Første øl på ”Bryggerens Hane” bliver den helt nye Jacobsen Yakima IPA, der lanceres 3. april, og til dato er den mest humlede Jacobsen variant.

Carlsberg har i dag 250 kunder, der hvert kvartal får en hel speciel øl til kunderne. Tilbuddet kaldes GæsteØllen, og øllene tilbydes eksklusivt til de deltagende kunder i ordningen. Senere på året lancerer Carlsberg en lignende ordning til de nye DraughtMasterTM kunder. Ordningen kommer til at være en hane, der udelukkende serverer varianter fra Husbryggeriet Jacobsen ved navn ”Bryggerens Hane”.  Ens for begge ordninger er, at det er øltyper, men ellers ikke kan få i markedet – det kan være en helt ny øltype, en importeret variant eller en relanceret klassiker. Historisk har GæsteØllen været mest populær, når sæsonaktuelle varianter såsom Golden Naked Christmas Ale, Grimbergen Noël og Brooklyn Summer Ale har været på hanen.

Den første øl, der serveres fra ”bryggerens hane” hos alle Carlsbergs nye DraughtMasterTM kunder er Jacobsen Yakima IPA, der også debuterer som GæsteØllen.

”Selvom det er sæsonvarianterne, der klarer sig bedst, er det for os bryggere særligt, når vi har en helt ny Jacobsen variant klar til GæsteØllen, og ekstra sjovt denne gang, fordi de nye DraughtMaster kunder nu også bliver en del af ordningen. Den første øl vi sender ud til de nye DraughtMaster kunder bliver en West Coast IPA, der hedder Yakima IPA,” siger Brygmester Morten Ibsen.

”Yakima var det første sted i USA, man begyndte at dyrke humle til videresalg, og den nye øl har en IBU på 45, hvilket gør den til den mest humlede øl, vi har lavet på Jacobsen. Som noget særligt ved Yakima IPA har vi tilsat grapefrugtskaller. Det er fordi min yndlingssodavand som barn var Carlsberg Grapetonic, og Jacobsen Yakima IPA er derfor blevet en meget humlet øl med en fantastisk citrussmag fra grapefrugtskallerne og den amerikanske humle,” siger Morten Ibsen.

IBU (International Bitterness Units) er en betegnelse for hvor bitter en øl er.

Carlsbergs traditionelle fadølsanlæg hos On-Trade kunder skal inden 2020 erstattes med de nye DraughtMasterTM systemer, som Carlsberg Laboratoriet har udviklet. DraughtMasterTM består af to systemer: Modular20 og den mobile Flex20 med kun én hane. Fordelen ved teknologien er, at DraughtMasterTM er et lukket fadølssystem, som undlader tilførsel af CO2 som et eksternt element. Holdbarheden i DraughtMasterTM systemet er op til 30 dage efter fustagen er åbnet, hvorimod en stålkeg holder 5-7 dage. Dermed har selv små on-trade kunder mulighed for at servere fadøl, og kunder som allerede har fadøl får mulighed for at sætte flere varianter op og dermed eksperimentere med specialøl.

Carlsberg har i løbet af det sidste halve år ombygget sit bryggeri i Fredericia for bl.a. at kunne producere det nye fadølssystem. Den nye DraughtMasterTM linje åbnede i sidste måned.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst: