Menu

Efter ekstraordinær efterspørgsel: Jacobsen lancerer nu Yakima IPA

Fra testbryg til national lancering. Den nye IPA fra Husbryggeriet Jacobsen, Yakima IPA, er blevet ekstraordinært godt modtaget på landets barer og restauranter og lanceres på flaske.

Siden introduktion i marts 2017 er det lykkes Jacobsen Yakima IPA at blive den tredje største variant hos Husbryggeriet Jacobsen efter Jacobsen Brown Ale og Golden Naked Christmas Ale udelukkende på salg af fadøl. Efter kort tid og kun i begrænset udbud stod Jacobsen Yakima IPA for 11% af Jacobsens fadølsvolumen i 2017.

”Yakima IPAs succes på landets barer og restauranter er årsagen til, at vi nu har valgt at lancere øllen på flasker, så alle kan smage den humlede variant både ude og hjemme,” siger Frederic Viking, der er Marketing Manager for Husbryggeriet Jacobsen

Bryggerens Hane er et fadølskoncept fra Husbryggeriet Jacobsen, hvor udvalgte kunder i On Trade løbende får lov til at afprøve et sortiment af øl, som man ellers ikke kan få i markedet. Det kan være en helt ny øltype eller en klassiker, og i foråret sidste år var det Jacobsen Yakima IPA, der fik lov til at åbne ballet på det helt nye fustagesystem DraughtMaster.

”Med Bryggerens Hane har vi virkelig muligheden for at teste nye idéer og afprøve forskellige smagsvarianter. Vi får lynhurtigt konstruktiv feedback fra både kunder og forbrugere, og det er præcis, hvad der skete med Yakima IPA,” fortæller Frederic Viking. Viking henviser til den efterspørgsel, der opstod i kølvandet på, at Jacobsen Yakima IPA første gang blev afprøvet i handlen.

Det væltede efterfølgende ind med forespørgsler på at købe ekstra fustager og til sidst måtte husbryggeriet igangsætte et helt nyt bryg for at kunne følge med.

”Yakima IPA har en fantastisk aromaprofil med et næsten tropisk frugtigt islæt, og det passer perfekt til tidens ånd. Vi forventer, at der ligger et stort uudnyttet potentiale for Jacobsen hos de folk, der virkelig værdsætter humlens eksotiske dufte,” fortæller Frederic Viking.

Jacobsen Yakima IPA er den mest humlede øl, der endnu er kommet ud af husbryggeriet, som ellers allerede råder over Jacobsen India Pale Ale. IPA har som øltype oplevet en stigende popularitet igennem de seneste 20 år. Tidligere har det dog fortrinsvist været IPAer med høj humlebitterhed, der har domineret markedet, men i en ny generation af IPA er fokus derimod flyttet til humlearomaen.

”Vi kan med sikkerhed sige, at Yakima IPA adskiller sig fra vores eksisterende IPA-variant, der har et engelsk tilsnit. Jacobsen Yakima IPA er brygget med et udvalg af humlesorter alle fra Yakima Valley i Washington State i USA, som var det første sted, hvor man kommercialiserede humle i 1876,” fortæller Frederic Viking.

Kender du historien om IPA?

IPA er en forkortelse for India Pale Ale, men i virkeligheden har øllen ikke meget med Indien at gøre. Samtidig med, at briterne koloniserede Indien, var pale ale en populær øltype hjemme i England. Flere og flere briter flyttede til Indien og efterspørgslen efter pale ale flyttede med dem. Almindelig pale ale havde dog svært ved at klare rejsen helt til Indien, og man fandt derfor på at tilføre brygget ekstra humle, som er et naturligt konserveringsmiddel og dermed styrkede man øllets modstandsdygtighed. India Pale Ale var født.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]