Menu

Det nye design til Jacobsen Export Lager 1874 er fundet

Husbryggeriet Jacobsen genskabte sidste år den øl som H.C. Andersen drak i sine sidste år, og nu har fynboerne valgt, hvordan den skal se ud.

”Du kære gamle fødeby…” sådan begynder digtet, som skal pryde Jacobsen Export 1874. Husbryggeriet Jacobsen genskabte øllen i anledning af H.C. Andersen festivals baseret på unikt historisk kildemateriale, der viste, at det netop var denne øl H.C. Andersen modtog efter en middag hos Carlsberg grundlægger J.C. Jacobsen.


Læserne af Ugeavisen Odense og brugere på Facebook har med overvældende flertal stemt et design, der er baseret på H.C. Andersens håndskrift til digtet Odense, der er indarbejdet i baggrunden som et centralt element af designet.

Det er forskerne på H.C. Andersens Hus, del af Odense Bys Museer, der sammen med Husbryggeriet Jacobsen har udviklet de fire forskellige forslag, som man kunne stemme på, og på museet er man overrasket, men glade for valget.

”Digtet Odense er et af H.C. Andersens allersidste digte, og det er skrevet i februar 1875, dvs. lige præcis i den periode, hvor vi ved, at H.C. Andersen modtog de berømte Export Lager fra Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen. Selvom vi brugte lang tid på at udvælge de forskellige papirklip, som man også kunne stemme på, forstår vi godt, at fynboerne valgte det fine digt. Nu glæder vi os til at gensmage øllen til H.C. Andersen Festivals”, siger ” siger Ane Grum-Schwensen, Museumsinspektør.

H.C. Andersen festivals har trukket lod om en vinder, der har stemt på digtet, af fire billetter til det eksklusive arrangement ”Udflugt i Eventyrenes Smagsrige”.

”Vinderen har fået besked, og vi er meget spændte på at se resultatet, når øllen lanceres i forbindelse med H.C. Andersen Festivals 2017. Imens bryggerne på Jacobsen brygger øllen, gør vi os klar til uge 34, hvor vi håber på endnu en eventyrlig festival,” siger i uge 34”, siger Rikke From Larsen, Marketingchef for H.C. Andersen festivals.

Jacobsen Export 1874 har en mørk nøddebrun farve med en fyldig råhvid skumkrone. Duften er rig på malt, og smagen er præget af en rund fyldig maltsødme. Den kan købes på barer og restauranter i Odense samt udvalgte steder i landet fra fredag den 18. august kl. 18:05, der samtidig er H.C. Andersens fødselsår.

I anledning af relanceringen af Jacobsen Export 1874 byder Husbryggeriet på et glas Jacobsen Export 1874 hos Bryggeriet Flakhaven i den første time efter lanceringen frem til kl. 19:05.

Læs mere her: http://www.hcafestivals.dk/nyheder/festivalol

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]

Et overvældende flertal har stemt på designet, der er baseret på H.C. Andersens håndskrift til digtet Odense.