Tanke skal tilsluttes, fustager tjekkes og tørsten hos tusindvis af festivalgæster slukkes. På Roskilde Festival får Team Lappe det hele til at klappe
Orange Scene med de ikoniske buer tårner sig op på marken udenfor Roskilde. Indenfor på festivalpladsen ligger Beer Barn, Brooklyn Bar side om side med andre barer og madsteder.
Når festivalgæsterne i løbet af den uge, Roskilde Festival varer, kan slukke tørsten i mere end en million liter øl, tusindvis af Somersby, Coca-Cola ‘er og Kildevæld, skyldes det blandt andre Lars Peter Fyrst – også kaldet Lappe – og hans hold af planlæggere, teamledere, eventteknikere og lagerfolk.
De bruger dage, uger og måneder på at planlægge alt bag leveringen af øl og drikke og servicering af kunderne på Roskilde Festival. Arbejdet begynder stort set den dag, festivalen slutter året forinden.
”Vi evaluerer, hvad der er gået godt, og hvad vi kan gøre bedre. I januar og februar strækker vi ud, så vi er klar til at gå i gang igen,” siger Lars Peter Fyrst, head of event execution.
For godt nok kan salgsafdelingen i store træk fortælle, hvad festivalen har bestilt af liter øl og vand, og hvor mange fustager, der bliver brug for, men de Excel-ark, kollegerne i salg fylder ud, og som danner grundlaget for leveringerne, viser langt fra festivalens samlede behov.
”Mange af vores spørgsmål får vi først svar på lige op til deadline for bestillinger. Eller et par dage efter. Der er så utrolig mange frivillige på Roskilde Festival, og mange af dem læser først mails på det tidspunkt, hvor de skal bestille øl. Så selvom vi har skrevet en mail til dem om deadline for bestilling af udstyr og varer, så er der alligevel nogen, der først tikker ind et par dage før, det skal leveres,” siger han.
Når tørsten og sulten melder sig hos hipsteren, hippien eller den hippe har de tonsvis at vælge imellem. Udover selve festivalen leverer Carlsberg også varer og udstyr til cirka 150 forskellige barer og restauratører på festivalen. I ugen op til festivalen mødes eventteknikerne med folk fra festivalen for at sikre, at de telte og barer, der er aftalt, er sat op. Teknikerne monterer fadølsudstyr, og går noget i stykker, så er de klar til at reparere og servicere det.
Og mens menneskemængden bølger af rock, pop og Hip Hop, kan kunderne køre ud for at tanke op af Grøn Tuborg, Tuborg RÅ, Jacobsen Orange 18, Somersby og sodavand på et depot tæt på pladsen. Ved siden af depotet står et par beboelsesvogne. Her bor Lars Peter Fyrst og kollegerne hele ugen.
”Ellers kan det ikke hænge sammen. Vi skal være her til at hjælpe og servicere og i det hele taget til rådighed, når folk har brug for os. Ingen stempler ud klokken 16 i højsæsonen. Det er mere en livsstil for mine medarbejdere end et arbejde, og der er et fantastisk mindset fra alle folk. Det er en gave at arbejde med dem. Uden folk med den indstilling kunne det ikke lade sig gøre. Så kunne man planlægge nok så meget – det ville ikke kunne lykkes,” siger Lars Peter Fyrst.
Samarbejdet mellem Carlsberg og Roskilde Festival har eksisteret i mange år, så gensynsglæden med mange af de faste folk og frivillige er stor.
”Det kører ret gnidningsfrit. Men sådan er det generelt med alle vores kunder. De bliver som regel superglade for at se os, for vi kommer jo trods alt med øl, og vi yder en fantastisk service. Det slår aldrig helt fejl,” siger han.