Menu

Carlsberg skaber CO2 neutral vindmØLbar

Carlsberg har forpligtet sig til at bruge 100% vedvarende elektricitet og nul CO2 udslip på sine bryggerier, og spurgte derfor sig selv, om det var muligt at udvikle den mest klimavenlige bar i verden. Svaret? Probably.

Som en del af Carlsbergs 170 timers fejring af sit 170 års jubilæum har Carlsberg bygget en CO2 neutral vindmØLbar på Gamle Carlsberg Vej i Valby.

Baren drives af en integreret vindmølle, ligesom der i ægte dansk stil er tilknyttet en cykel, som gæsterne kan bruge til at generere strøm til at holde deres fadøl kold, når vinden ikke blæser. Dermed sender Carlsbergs VindmØLbar et klart signal om Carlsbergs bæredygtighedsambitioner og danske herkomst på linje med den seneste Carlsberg-reklame, hvor skuespilleren Mads Mikkelsen cykler gennem København.

Carlsbergs bæredygtighedsdirektør, Simon Boas Hoffmeyer, udtaler: ”Eftersom vi har forpligtet os til at bruge 100% vedvarende energi og nul CO2 på vores bryggerier, har vi udfordret os selv, og skabt en CO2 neutral fadølsbar. Kommer man fra Danmark, føles det kun naturligt, at vi har gjort det ved hjælp af vindmøller og cykler.”

Carlsberg gruppens bæredygtighedsprogram Together Towards ZERO er en integreret del af Carlsberg-gruppens SAIL’22-strategi og bygger på fire ambitioner – NUL CO2-udledning, NUL vandspild, NUL uansvarligt alkoholforbrug og en kultur med NUL ulykker – med individuelle, målbare mål på hvert område.

Together Towards ZERO er udviklet i samarbejde med førende globale eksperter ud fra en videnskabelig tilgang. Programmet er i overensstemmelse med FN’s bæredygtighedsmål og har til formål at mindske CO2-udledningen med mere end hvad der er forudsat i Parisaftalens basale klimamål.

Forbrugerne vil kunne opleve den CO2 neutral vindmØLbar under Carlsbergs 170 års jubilæumsuge i København, der kulminerer lørdag ved Carlsbergs store gadefest, der begynder kl. 13.

Carlsberg koncernchef Cees 't Hart siger: "Vi vil gerne bruge vores 170 års jubilæum på at fejre fortiden og skåle for fremtiden. Carlsberg har brygget for at skabe en bedre dag i dag og i morgen siden 1847, og vi følte, at en CO2 neutral vindmøllebar var en udmærket måde at fejre dette.”

#Carlsberg170 #TowardsZERO

 

Se vindmØLbaren i aktion på YouTube

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]

CEO Cees 't Hart pours a beer