Menu

Carlsberg klar med første CO2 neutrale bryggeri

Carlsberg Sverige driver nu Sveriges første store kulstoffri bryggeri. Bryggeriet i Falkenberg er nu 100% drevet af biogas og grøn elektricitet.

Tidligere i år lancerede Carlsberg-gruppen et nyt bæredygtighedsprogram – Together Towards ZERO - sammen mod nul.

En af de fire ambitioner i programmet er ”Zero Carbon Footprint”. Ambitionen understøttes af et mål om at eliminere CO2 emissioner fra alle bryggerier og opnå en 30% reduktion i emissionerne i den fulde værdikæde. Ambitionen er at nå målet inden 2030, hvilket blandt andet betyder at Carlsberg Gruppens bryggerier skal bruge 100 procent vedvarende elektricitet og eliminere kul som energikilde inden 2022.

Som led i denne rejse brygger Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg nu 100% på biogas og grøn elektricitet, hvilket reducerer bryggeriets CO2 emissioner fra varmeenergi og elektricitet til nul. Bryggeriet har i mange år brugt grøn elektricitet, og 26 procent af den termiske energi stammer fra biogas, der genereres fra bryggeriets eget spildevand. De resterende 74 procent har hidtil været naturgas, som nu i samarbejde med energileverandør Ørsted AB er omdannet til biogas med certifikater, der sikrer, at biogas leveret til nettet har erstattet en tilsvarende mængde naturgas.

I mange, mange år har vi arbejdet på at skabe et mere effektivt bryggeri med så lidt påvirkning på vores miljø som muligt. Det viser sig, når vi ser på, hvor meget vi har reduceret vores energiforbrug gennem årene. For os er det meget motiverende at tage dette store skridt fremad og fremad udelukkende bruge CO2 neutrale energikilder”, siger Ted Akiskalos, MD Carlsberg Sverige.

Sveriges velfungerende infrastruktur og tilgængelighed af biogas fra nettet gør det muligt at konvertere til fuldt vedvarende kilder ved at købe grøn energi, mens andre løsninger vil blive implementeret på markeder, hvor dette ikke er en mulighed. Som led i Together Towards ZERO-programmet har Carlsberg Gruppen sagt, at den vil benytte de bedste tilgængelige muligheder for at udvikle og købe bæredygtig energi for hvert bryggeri i hvert marked, herunder etablering af solpaneler og indkøb af vedvarende energi, hvor det er muligt.

Gennem Science Based Targets initiativet har Carlsberg Gruppen sat en industriledende 1,5-graders ambition i forhold til Paris-aftalens basisniveau på 2-grader. Carbon Trust fremhæver Carlsberg blandt kun tre store virksomheder, der har sat og godkendt mål med dette ambitionsniveau.

I vores arbejde med Carlsberg har vi undersøgt alle de muligheder, de kan bruge for at udvikle sig til en CO2 neutral brygger i de kommende år. Det vil omfatte innovative energieffektivitetsteknologier, egen vedvarende elektricitet og varme samt indkøb af vedvarende energi, såsom biogas. At se dette første Carlsberg-bryggeri opnå dette så hurtigt, er meget opmuntrende og bør ses som en demonstration af, hvordan industrier kan omfavne nye teknologier til at afbøde klimaforandringer”, siger Tom Delay, administrerende direktør, Carbon Trust.

Klimaforandringerne er måske den største udfordring vores samfund står overfor, både for borgere, regeringer og virksomheder over hele verden, og vi er meget tilfredse med den positive udvikling i Carlsberg Sverige. Dette understreger vores vilje til at bidrage til at takle klimaforandringerne samtidig med, at regeringerne fokuserer på at skalere og fremskynde forandringerne ved COP23 i Bonn i disse uger. Carlsberg Gruppen vil fortsat forfølge vores ambitioner og mål, da vi stræber efter at brygge for en bedre dag i dag og dagen i morgen ", siger Simon Boas Hoffmeyer, bæredygtighedsdirektør, Carlsberg Group.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]