Menu

Carlsberg holder Global Beer Responsibility Day

Fredag den 16. september markerer bryggerier, regeringer, NGO'er og detailhandlere i 79 lande rundt omkring i verden den årlige Global Beer Responsibility Day.

Fredag aften vil det store Carlsberg skilt på hovedkvarteret i Valby se noget anderledes ud. I anledning af Global Beer Responsibility Day har Carlsberg slukket for de tre første bogstaver i det store lysskilt på toppen af den 88 meter høje Carlsberg-silo på Valby Bakke. De tre første bogstaver udgør ordet bil på engelsk, og slukkes for at sætte fokus på budskabet om, at øl og biler ikke hører sammen.
 
Det er anden gang Global Beer Responsibility Day afholdes for kollektivt at sætte ekstra fokus på vigtigheden af nyde øl og alkohol moderat og forhindre det skadelige forbrug. Det sker i tillæg til bryggerierne daglige arbejde for at fremme en ansvarlig ølkultur og forebygge misbrug. For at få budskabet ud i nattelivet samarbejder Carlsberg i år med pubben Rosie McGees og Københavns største taxaselskab, TAXA 4x35.

På den københavnske bar Rosie McGees vil der ved køb af Carlsbergs forskellige øl blive uddelt en taxa-voucher på 200 kr., som kan få de fleste sikkert hjem fra byen med en vogn fra TAXA 4x35. Det glæder Peter Bjerregaard, adm. dir. i TAXA 4x35.
 
”Vi er meget optaget af trafiksikkerheden og er utrolig glade for det nye samarbejde med Carlsberg, der forhåbentlig vil få flere til at lade bilen stå. Vi er i hvert fald klar, og glæder os til at køre de mange festglade sikkert hjem fra en god aften i byen,” siger Peter Bjerregaard.
 
Carlsbergs medarbejdere går desuden på gaderne fredag aften sammen med Natteravnene. Natteravnene er en organisation af frivillige voksne, som har valgt at tage et medansvar for udviklingen i deres lokalområde. På lokalt plan arbejder Natteravnene på at skabe tryghed, især for børn og unge, gennem en ansvarlig, omsorgsfuld og forebyggende synlig tilstedeværelse i det i nattelivet. Carlsberg vil være til stede i alle større danske byer fredag aften sammen med Natteravnene.
 
”Global Beer Responsibility Day er en god anledning til at sætte særlig fokus på ansvarlighed, og 15 af vores markeder gør fredag en ekstraordinær indsats for at sætte fokus på emnet. I Danmark markerer vi Global Beer Responsibility Day ved at fremhæve vigtigheden af et trygt natteliv og samtidig slå et slag for at lade bilen stå, når man har drukket Det er begge gode eksempler på, hvordan vi i fællesskab kan fremme en ansvarlig alkoholkultur og mere tryghed i nattelivet på tværs af frivillige organisationer, erhvervslivet og offentligheden,” siger Carlsbergs adm. direktør, Cees ’t Hart.
 
Global Beer Responsibility Day er et initiativ taget af Carlsberg og en række af verdens andre bryggere og bryggeriforeninger for at sætte særligt fokus på arbejdet for at skabe en mere ansvarlig kultur og nedbringe det skadelige forbrug. Dagen markeres i 79 lande og ventes at nå 700.000 forbrugere direkte og mere end 200 millioner indirekte i 2016.

Don't Drink and Drive

Don't Drink and Drive

Vælg et alkoholfrit alternativ, hvis du skal køre hjem