Menu

Carlsberg Group annoncerer ekstra investeringer i sit franske Kronenbourg bryggeri i forbindelse med Præsident Macrons besøg på Glyptoteket

Den franske præsident Macron besøger det historiske Ny Carlsberg Glyptotek i København, samtidig med at Carlsbergs koncernchef Cees ’t Hart annoncerer 100 mio. EUR investeringer i Kronenbourg bryggeriet i Frankrig.

Efter en business round table med den franske præsident og økonomiminister bød Carlsberg Groups koncernchef, Cees ’t Hart og formanden for Carlsbergfondet, Flemming Besenbacher, det franske præsidentpar og det danske kronprinsepar velkommen i det historiske Ny Carlsberg Glyptotek i København.

Under besøget annoncerede Cees ’t Hart Carlsbergs planer om at investere op til 100 mio. EUR (750 mio. kr.) i Kronenbourg-bryggeriet i Obernai, som er Carlsbergs største bryggeri i Europa. Investeringerne vil muliggøre yderligere modernisering og kapacitetsforøgelser samt forbedringer inden for miljø og sundhed og sikkerhed.

”Vi er meget glade for at komme med denne annoncering i anledning af den franske præsidents besøg til Ny Carlsberg Glyptoteket. I dag er Carlsbergs rige arv og tætte bånd til Frankrig perfekt forenet med vores ambitioner om at investere yderligere i vores succesfulde franske virksomhed,” siger Carlsbergs koncernchef Cees ’t Hart.

Carlsberg-koncernen overtog Kronenbourg i 2008, og Kronenbourg er nu det førende franske bryggeri. Kronenbourg brygger ikoniske franske øl som Kronenbourg 1664, 1664 Blanc og Tourtel Twist (alkoholfri) samt Carlsbergs succesrige internationale portefølje, herunder Carlsberg og den belgiske klosterøl Grimbergen.

Investeringsplanerne følger flere års positiv udvikling i Frankrig samt den nylige internationale succes med Kronenbourg 1664 øl. Især Kronenbourgs hvedevariant, 1664 Blanc, har oplevet betydelig succes de seneste år og voksede yderligere 55% i første halvdel af 2018 og oversteg 100 millioner liter.

”Vi er stolte over vores position som den førende franske brygger og den imponerende vækst i Kronenbourg 1664 i for såvel som uden for Frankrig. For at fortsætte med at vokse skal vi investere, og dagens meddelelse er et bevis for vores fælles værdier og lovende vækstmuligheder,” siger Cees 't Hart.

Under besøget blev gæsterne tilbudt Carlsberg, 1664 Blanc og en limited edition Jacobsen Ensemble-øl, brygget med fransk gær specifikt til den franske præsident.

Kulturminister Mette Bock annoncerede ligeledes, at Ny Carlsberg Fondets nye Gobelin kunstproduktion ville blive vist i begge lande som et symbol på kulturudveksling mellem de to lande.

Det er anden gang, at en fransk præsident besøger Ny Carlsberg Glyptotek. I 1908 var Carl Jacobsen, søn af Carlsbergs grundlægger, der opførte New Carlsberg Glyptotek, vært for Præsident Armand Fallières.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]

Photo: Martin Sylvest/Ritzau © Scanpix

Photo: Martin Sylvest/Ritzau © Scanpix