Menu

Carlsberg fejrer rejsegilde med en hilsen til fremtiden

En tidskapsel udarbejdet af kobber med et udvalg af Carlsberg-gruppens mest ikoniske brands blev i dag støbt ned i fundamentet under Carlsbergs kommende hovedkontor i Valby.

Da Carlsberg i dag holdt rejsegilde på deres nye hovedkontor i Valby var det med en hilsen til fremtiden. En kobberkasse bygget til lejligheden blev støbt ned i fundamentet 15 meter under Valby Bakke med en række af Carlsbergs mest ikoniske øl fra hele verden heriblandt en Carlsberg pilsner, Grøn Tuborg, Baltika no. 7, Dali Beer, en alkoholfri Carlsberg Nordic og samt tre specialøl: Grimbergen, Kronenbourg Blanc, og Jacobsen Original Dark Lager, baseret på den gamle opskrift fra J.C. Jacobsens tid, og til sidst en Carlsberg 1883, der er brygget med den originale rene gær, som blev opfundet på Carlsberg Laboratorium i 1883.

Det var Carlsberg Groups finansdirektør Heine Dalsgaard, der lagde tidskapslen i jorden inden rejsegildet.

”Vi lægger denne tidskapsel i jorden, fordi vi er stolte af vores arv, men også de bryg, vi brygger i dag, og alle vores medarbejdere, der brygger dem. Rejsegildet i dag – vores nye hovedkontor, bygget på et solidt fundament, der nu rummer vores hilsen til fremtiden – illustrerer, at vi tror på fremtiden, og ved, at der er en endnu bedre dag i morgen både for Carlsberg og for verden omkring os,” sagde Heine Dalsgaard.

Udover de udvalgte øl har alle medarbejderne, som skal flytte med i det nye hus, haft mulighed for at skrive en hilsen til fremtiden. Alle hilsner er samlet i én bog, der ligeledes var lagt ned i kobberkassen sammen med de udvalgte øl.

”Jeg har læst lidt i bogen, og vores efterkommere, der en dag finder tidskapslen, vil ikke kun finde verdens bedste øl, men også bevis for, at Carlsberg i 2018 er et bryggeri, der er stolt af sin arv og virksomhedens formål, og har en masse dygtige og passionerede medarbejdere, der ser lyst på fremtiden, og som brygger både for en bedre dag i dag og i morgen,” sagde Heine Dalsgaard.

Efter Heine Dalsgaard talte Ebbe Malte Iversen, der er administrerende direktør hos Per Aarsleff A/S, der opfører det nye hovedkontor. ”Vi føler, vi er en lille brik i en stor historie”, sagde Ebbe Malte Iversen. 

Ved nedlæggelsen af tidskapslen deltog endvidere Lone Wiggers, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

Det nye hovedkontor er klar til indflytning fra 2020, og bliver på 4 etager og 15.585 m2. For første gang i historien bliver Carlsberg Laboratorium fysisk forbundet med hovedkontoret med en gang fra den 7.685m2 store parkeringskælder. De første kældre under Carlsberg blev bygget samtidigt med bryggeriet i 1847, og blev siden udbygget til over 7 km, men der var aldrig en kældergang mellem hovedkontoret og Laboratoriet før nu. Højeste punkt på bygningen er 18 meter fra toppen af Valby Bakke, og parkeringskælderen er 15 meter dyb. Kobberfacaden er af 50% genbrugskobber, og bygningen er bygget efter bygningsklasse 2020 med solceller på taget og grønne tage i henhold til Carlsberg-gruppens bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO.

En kobberkasse bygget til lejligheden med en række af Carlsbergs mest ikoniske øl fra hele verden

Heine Dalsgaard og Ebbe Malte Iversen lægger tidskapslen i fundamentet

Tidskapslen støbes ned i fundamentet.