Menu

Carlsberg Denmark præsenterer fiberflaske for første gang

For første gang nogensinde præsenteres fremtidens ølflaske, når Carlsberg Danmark fremviser sin 100% biobaseret og genanvendelige fiberflaske i Danmark. Det sker til den internationale sejlerkonkurrence, ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix.

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix får et helt særligt navn på holdkortet, når verdens mest spændende kapsejlads på vand lægger vejen forbi Københavns Nordhavn d. 19.-20. august 2022. Som led i en test på tværs af markeder rækker Carlsberg Danmark sin fiberflaske over bardisken for første gang i Danmark.

”Vi er meget glade og stolte over endelig at kunne præsentere vores nye fiberflaske. Det har været et stort innovationsprojekt, som vi har arbejdet på siden 2015, så det er fantastisk endelig at kunne vise flasken frem, så de interesserede selv kan få flasken mellem fingrene og smage øllet,” siger Tenna Skov Thorsted, sustainability manager hos Carlsberg Danmark.

Lanceringen ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix stemmer overens med bryggeriets fokus på bæredygtige tiltag.

”Vi er utroligt glade for at kunne lancere vores flaske ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix. Kapsejladsens formål er at fremskynde skiftet til grøn energi og være verdens mest bæredygtige og formålsdrevne sports- og underholdningsplatform. Det er et formål, som går hånd i hånd med vores mange bæredygtighedsinitiativer,” siger Tenna Skov Thorsted.

Gentænke emballage

Fiberflasken stammer fra et åbent innovationssamarbejde og er lavet for at se, om det var muligt at lave en biobaseret og nedbrydelig ølflaske, der kunne genanvendes.

”Det har været vores mål at gentænke, hvad der er muligt for en øl-emballage og skabe fremtidens ølflaske. Vi er ikke i mål endnu, men dette er et stort skridt i den rigtige retning. Nu introducerer vi flasken til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix, indsamler feedback og fortsætte arbejdet med vores partnere. Visionen er, at fiberflasken skal have et CO2-udslip, der er 80% lavere end en engangsglasflaske,” siger Tenna Skov Thorsted.

Flasken består af træfibre, mens den indre barriere består af en plantebaseret masse, der holder øllet friskt og fuld af smag.

SailGP har, som den første sport, gjort det til et selvstændigt mål at have et positivt klimaaftryk og ser fiberflasken som en naturlig forlængelse af sin bæredygtige profil.

"Med vores ambition om at være verdens mest bæredygtige og purposedrevne globale sportsplatform, har vi altid haft et stærkt fokus på at samarbejde med ligesindede brands for at finde bæredygtige løsninger, så vi er virkelig glade for at arbejde sammen med Carlsberg og lancere 'fremtidens flaske', der fra vores synspunkt viser ægte innovation inden for emballage og design," sagde SailGP's globale direktør for purpose og Impact Fiona Morgan.

Udover Danmark er fiberflasken blevet testet på syv europæiske markeder hen over sommeren, hvor der ligeledes er blevet indsamlet feedback.

Fiberflasken stammer fra innovationssamarbejdet, Paper Bottle Community, som der fortsat samarbejdes med for at gøre flasken kommercielt tilgængelig over tid.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]