Menu

Beer Barn med over 30 varianter på ølkortet

Sidste år på Roskilde Festival blev der skruet gevaldigt op for antallet af specialøl i den nye Beer Barn, der i år kan præsentere over 30 varianter, bl.a. bryg fra Carlsberg Laboratorium, der kun kan fås i Beer Barn.

Beer Barn på Roskilde Festival er inspireret af de amerikanske øllader, der giver chaufførerne mulighed for at køre deres trucks ind i laden og få leveret ordren direkte til bilen. Beer Barn blev introduceret sidste år med så stor succes, at ølladen med de roterende bryg i år er udvidet og flyttet til et mere centralt sted ved Arena scenen.

I år serverer Beer Barn ikke kun de bedste og mest kendte specialøl, men også bryg udviklet af forskerne på Carlsberg Laboratoriet. Udover alle Husbryggeriet Jacobsens varianter inklusiv årets Roskilde-bryg, Jacobsen Orange 18, Grimbergens Double Ambree, Blonde og Blanche, men også 1664 Blanc og syv varianter fra Brooklyn Brewery, har Laboratoriet udviklet forskellige bryg kun til Beer Barn.

”Beer Barn er et supplement til Tuborg med Grøn og RÅ i spidsen. Sidste år var vi især spændte på, hvilken aldersgruppe, der ville besøge Beer Barn, men det var både kvinder og mænd i alle aldre, og alle havde samme ønske. De ville have noget helt specielt, ingen før havde smagt. Samarbejdet med Carlsberg Laboratorium er i dag helt centralt i vores innovationsproces, så vi lyttede til festivalgæsterne og spurgte Laboratoriet om de ville tage imod udfordringen. Det gjorde de, og de har endda udviklet de nye øl i deres fritid,” siger Frederic Viking, Marketing Manager for specialøl i Carlsberg i Danmark.

”Vi har over 30 forskellige varianter med i år, så for at gøre det lidt nemmere for vores gæster at navigere, har vi inddelt de forskellige bryg i forskellige temaer, der gerne skal give dem lyst til at prøve så meget forskelligt fra vores fantastiske øl-menu som muligt. Man vil få mulighed at prøve fem forskellige stilarter. De fem kategorier er Dark & Malty, Light & Refreshing, Wheat & Fruity, Hop Heaven og ikke mindst vores mere eksperimenterende øl Weird & Furious,” siger Frederik Viking.

Carlsberg Laboratoriet blev oprettet i 1876 for konstant at forbedre Carlsbergs øl og bryggeteknologi. En af forskerne fra laboratoriet, der har været med til at brygge de forskellige øl til Beer Barn er lic.scient. Finn Lok. Han står bl.a. bag Single Cask Trippel Pils og After Eight Porter.

”Single Cask Trippel Pils er lavet for at vise, at rå Carlsberg Master Brew fra de store tanke kan blive endnu bedre og rundere ved at lagre i seks måneder på et Whiskyfad fra vores venner fra Stauning Whisky. Det er en ære at få lov til at benytte whiskyfade fra et verdensberømt destilleri i Danmark til at gøre en fejlfri øl endnu bedre. Den vil jeg klart anbefale, selvom vi desværre har lavet meget lidt af den,” siger Finn Lok.

Den anden øl, som Finn Lok fremhæver, er After Eight Porter, som han anbefaler som en god start på en festivaldag.
”Vi kalder den murerkaffe her på laboratoriet, men den er i virkeligheden inspireret af Carl Jacobsens verdensberømte porter, der er en kraftig øl velegnet som kold aftenkaffe. I denne nyfortolkning af den baltisk-inspireret undergærede øl er smagsbilledet mere opfriskende. Rå-porteren er fintunet ved at tilsætte nænsomt kold-ekstraheret engelsk chokolade, mint og italiensk kaffe. Den komplekse smagsnuance er med til at skabe et herligt morgenfrisk produkt, som er en god start på en festivaldag,” siger Finn Lok.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]