Menu

Årets Wiibroe etiket er lavet af Carl Krull

Den traditionsrige Wiibroe Årgangsøl blev igen i år lanceret på Borgerkroen i Helsingør.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær får i år overrakt den første Wiibroe Årgangsøl 2018 foran Rådhuset, hvorefter borgmesteren køres i en Wiibroe hestevogn til Helsingør Kirkegaard, hvor der nedlægges en krans på Carl Wiibroes gravplads, der er nyrestaureret til lejligheden. Derefter går turen igen i år til Borgerkroen i Strandgade, hvor kunstneren og årets etiket afsløres.

Årets kunstner er Carl Krull.

Carl Krull kommer oprindeligt fra Århus, men bor og arbejder i dag i København, og har de seneste år markeret sig bredt på den danske kunstscene.

”Carls kunst er helt unik. Han arbejder med kroppen i fokus og har arbejdet en del i 3D programmer og med en tegneteknik, hvor former og figurer kommer til syne i et hav af streger. Hans kunst peger både frem og tilbage ligesom Wiibroe Årgangsøl,” siger Camilla Gents, Marketingchef for Wiibroe.

Carl Krull anvender en seismografisk tegneteknik. Som ukendte territorier på topografiske søkort bryder Carl Krull papirets todimensionelle overflade. Den skulpturelle fremgangsmåde giver motiverne et præg, der minder om naturfænomener, som man finder i træers årringe, aflejringer og drypstenshuler. 

Wiibroe blev grundlagt i 1840. Wiibroe har siden været Nordsjællands lokale ølmærke, og Nordsjællands Amt var sågar kendt som Wiibroe Amt. Årets største ølbegivenhed i Helsingør er fortsat lanceringen af næste års Wiibroe Årgangsøl. Begivenheden tiltrækker hvert år flere og flere gæster, og Mikrobryggeriet Wiibroes Venner benytter lejligheden til at overrække borgmesteren smagsprøver på deres lokale julebryg.

”Wiibroe Årgangsøl sælger hvert år mere end 2,9 mio. flasker og dåser, og med etiketten giver vi derfor kunstnere muligheden for at udbrede deres kunst og deres navn til en kæmpe målgruppe. De er med til at fejre en lang og stolt tradition, der betyder meget for Helsingør og omegn, og som vi derfor fastholder med stor glæde,” siger Camilla Gents.

Bag etikken og den mørkgyldne Wiibroe Årgangsøl gemmer sig en øl brygget på pilsnermalt, som holder en alkoholprocent på 10,6, hvilket gør den til én af Danmarks stærkeste øl.

Smagen er frisk og syrlig, kombineret med en let sødme. Der er anvendt ekstra humle, hvilket giver Årgangsøllen en duft af blomster, og er en utraditionel, men velsmagende ledsager til nytårsaftenens kogte torsk. Den gyldne øl er også velegnet som aperitif, long drink og nytårsskål, når klokkerne ringer 2018 ind.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Email [email protected]

Etiketten til Wiibroe Årgangsøl 2018 er lavet af Carl Krull.