Menu

Årets festbier fra Jacobsen er en brobygger til briterne

For at fejre Aarhus Festuge har Husbryggeriet Jacobsen for ottende år i træk brygget en særlig øl, Jacobsen Århus Festbier 2019. Ifølge Brygmester Morten Ibsen fra Jacobsen, er årets bryg en øl, der giver et frisk twist til den klassiske festbier af wienerøltypen.

Århus Festbier 2019 er en frisk brobygger i tråd med temaet. Vi har ønsket at bygge bro til vores engelske venner. Derfor rummer øllet både engelsk og tysk bitterhed i form af bitterhumlerne Northdown og Perle. Dertil den klassiske Strisselspalter humle fra området omkring europæernes by, Strasbourg. For at få det europæiske projekt til at glide lidt lettere ned, har vi valgt at tørhumle med amerikansk Citra humle og en smule tysk Smaragd,” siger Morten Ibsen, Brygmester på Husbryggeriet Jacobsen i Valby.

Fællesnævneren er jo Aarhus, men vi kan godt lide, man ønsker at bygge bro mellem holdninger, kunst, kultur, øl og mad, og både tænker på i dag og i morgen, men som altid i Aarhus tilsat et lille smil,” siger Morten Ibsen.

Jacobsen Århus Festbier 2019 vil selvfølgelig også være at smage til årets Food Festival. Fra d. 6. - 8. september bliver Tangkrogen i Aarhus omdannet til én stor madfest. Jacobsen er med for at skabe nysgerrighed om kombinationen af øl og mad, og ruller sin øl-have ud med 10 forskellige øl i baren i anledning af festivalen.

Vi har nørdet i vores lille husbryggeri siden 2005, lavet forskningseksperimenter med Nordic Food Lab, og snart får vi endnu mere kapacitet til at eksperimentere med bl.a. Carlsberg Laboratorium. Vi er drevet af en nysgerrighed, men ikke kun i forhold til øl. Der sker så meget spændende for tiden rundt omkring i verden, og der opstår så mange nye gastronomiske kombinationer. Dem kan vi teste på Food Festival,” siger Morten Ibsen.

Husbryggeriet Jacobsen har på det seneste eksperimenteret med samspillet mellem øl og ost. På Roskilde Festivalen havde Jacobsen bl.a. arrangeret ølsmagninger med tilhørende ostebord i den store øllade, som festivalen kalder Beer Barn, opkaldt efter de amerikanske øllader. Øl-haven, som Jacobsen tager med til Aarhus har friske forsyninger af nye og spændende specialøl kombineret med Jacobsens ny-klassikere, således at festivalgæsterne på egen hånd kan udforske de mange spændende madboder med en dertil matchende øl i hånden.

Maltsødmen fremhæver helt nye smagskombinationer. Bitterheden balancerer fedmen, og aromaerne i øllene supplerer de unikke smagsprofiler. Læren er, at den bedste måde at finde frem til det gode øl- og madmatch på, er ved at prøve sig frem, og det kommer vi til sammen med gæsterne på Food Festival i år,” siger Morten Ibsen.

Husbryggeriet Jacobsen er Carlsbergs håndværksbryggeri og er beliggende i en af Gl. Carlsbergs bygninger fra 1878. Bygninger blev etapevist opført i perioden 1847 til 1891, og alle bygningerne er fredet, og udgør samlet set et af Danmarks væsentligste industrimindesmærker. Navnet, Jacobsen, refererer til Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen og hans søn Carl Jacobsen.

Pressekontakt

For yderligere information, kontakt venligst:

PR Specialist, Danmark

Jacob Bulow Hansen

Tel +45 28 94 27 40 Email [email protected]